En bild säger mer än tusen ord.






SUMPA LÅGPRISSCHAMPOT NU!

Det kan vara en pärs att köpa schampo eftersom det finns hundratals märken att välja på. I många fall blir det så att man tar de som man tycker luktar ljuvligt, utan som helst baktanke på vad som faktiskt finns i flaskan. För att ditt hår ska må bra och se friskt ut så behöver det näring, fukt och aminosyror. Ett lågpris schampo innehåller ca 10 procent av dessa ämnen. De resterande 90 procenten består av vatten.

 När man använder sig av billiga schampon upplevar man ofta att det inte blir rent, så man ökar doseringen, det brukar också kännas glansigt. När håret är rent så ska det inte kännas glansigt utan på gränsen till strävt. Det som får håret att bli lent av lågprisschampot är de silikoner som finns i. Men det är så det ska vara eftersom efter användning av balsam så blir håret lent igen då de torkat.

Silikonet i lågprisschampot är inte vattenlösligt, detta innebär att de stannar kvar i håret efter tvätten. Det bildas som en hinna runt hårstrået. Hinnan gör så att schampot inte längre kan tränga in i hårstråna för att göra rent, och i detta fall funkar inte ens en inpackning. Inte nog med att hinnan lägger sig runt hårstrået den täpper också igen hårbotten. Det enda som fungerar är att man tvättar håret några gånger med ett schampo som är djuprengörande.


Så med detta inlägg vill jag säga att det är värt att investera i ett frisörschampo, JA det är dyrare, men räcker längre eftersom det endast behövs en klick motsvarande knappt en femkrona och inte en hel hand per tvätt.

Aussie är mitt nya favoritschampo, förutom att det luktar gudomligt så ger den mitt hår all näring och fukt som behövs. Redan första veckan jag började använda detta schampo blev det skillnad, håret fick mer volym och blev mjukare, inte glansigare! Rekommenderar den starkt!  /Fit for life



Lunch disco – Nya trenden som kan krydda till stämningen på jobbet

Många känner sig ofta väldigt pressade på arbetsplatsen, det är mycket som står på spel, tajta scheman, möten att rusa till, deadlines att hålla och så vidare. Detta gör också att relationerna mellan de anställda och cheferna ideligen också är ganska så pressade. Då kan det vara bra med en paus någon gång ibland, det finns kick off och after work, men det är ofta i början eller slutet av terminen. Det är just i mitten av terminen som man behöver en boost och svetsa samman alla på företaget. Men hur skall man finna tid? Det är problematiken i det hela. Arbetet är självklart prio ett i företaget och självfallet så vill de anställda vara lediga på helgen så det alternativet går bort.

 

Men det finns en lösning som är ny på marknaden, denna geniala innovation kallas lunchdisco. Den utsatta platsen brukar vara någonstans i Stockholms innerstad, ofta i Kulturhuset. Upp emot hundra människor möts för att dansa en timma på lunchen. På plats finns en dj. När timman gått är det dags för alla att bege sig till kontoret igen. Att ta sig ur den pressade miljön klan vara betydande för lust såväl som kreativitet. De anställda får göra någonting kul, någonting som kräver noll press. På så vis kan de anställda komma tillbaka efter lunchen, känna sig glada och lekfulla. Det är så kreativiteten kommer sprudla, energin kommer vara som ny, samanhållningen och gemenskapen kommer också vara mer sammansvetsad.


6 tips för att motverka och lindra trötthet

1. Motionera

Och då pratar vi motion i lagom dos, några gånger i veckan. Överträning kan göra dig trött.  Motionen kan ge psyket en viktig paus från vardagen och ger dig förhoppningsvis ny energi.

 

2. God kost

Du kanske äter nyttigt. Ingen skräpmat och mycket grönsaker och fullkorn. Men det är också viktigt att äta regelbundet. Kanske är du trött för att du har lågt blodsocker för att det har gått många timmar sedan du senast åt?

 

3. Sömn

Många sover bara 5-6 timmar per natt. Prioritera nattsömnen. Människor som har problem med insomning – ge inte upp! Det kan ta tid men det går att öva. Och övning tar tid. Rent generellt behöver en normal vuxen minst 7-8 timmar sömn per natt.

 

4. Pauser

Inte konstigt att du blir trött om du kör på i 190 knyck dagarna i ända. Hitta små pauser och tillfällen då du kan koppla av. Gå till biblioteket, hitta en intressant bok och slå dig ner i en fotölj?

 

5. Samtal

Våga prata med dina vänner  om du har något problem, att bära på allting själv kan bli tungt och oron och nedstämdheten kan få dig att känna dig trött. Lätta på hjärtat ibland.

 

6. Stress

Stressen kan ofta vara en stor bov i dramat. Att under en lång tid vara stressad påverkar inte bara kroppen psykiskt utan även psykiskt.  Ett klassiskt men något underskattat tips är massage. Axel, rygg eller kanske ansiktet. Viktigast är att du kan slappna av och bara känna efter. Be din kompis att massera och turas om.



Fit for life!

Ta hand om kroppen

Att ha en god hälsa är som att ha en god vän; man vet inte vad man har förrän man mister det.
/ Charles Caleb Colton

Veckans middag - en favorit!

Jag gillar att hitta på egna recept. Ta allt gott jag gillar och blandar och så blir det bara jättegott. Nja, riktigt så enkelt är det inte. Men detta recept kom iallafall till på detta sätt.


Salladen består av sallad (blandad, färdigköpt påse), hackad tomat, gurka, melon, rödlök samt majs. Till detta stekte jag bacon och kyckling. Kokade pasta och toppade allt med pesto och fetaost. Och juste, färska fikon till. Prova detta! 




Fit for life!

Fem frukter du bör äta - Det perfekta mellanmålet

Har du någon gång hört någon säga att frukt gör dig tjock? Många dietister menar att frukt innehåller mycket socker och uppmanar att äta mindre av denna livsviktiga produkt. Det är helt fel, bortsett från att frukt ät viktigt för kroppen eftersom de innehåller många viktiga näringsämnen så innehåller de också mycket mättade fibrer som gör att man håller sig mätt länge.


Björnbär
= innehåller massor av antioxidanter som har uppgiften att ta ut gifter ur kroppen.  Studier visar också att antioxidanter har förmågan att minska riskerna för cancer och hjärtsjukdomar.  Läs mer här: http://www.halsotek.se/antioxidants.html


Banan
= Bortsett från att den är väldigt mättande så innehåller den kalcium och vitamin b6. Kalcium lagras i skelettet. De som inte dricker mjölk kan få i sig kalcium via bananen. Läs mer här: http://www.vitaelab.se/Faktasektion/Kalcium


Grapefrukt
= mineralen mangan finns i denna frukt. Den är bra för omsättningen av fetter och kolhydrater. Därför nämns denna frukt i många dieter. Om man har en nedsatt förbränning kan det ge en skjuts. Men att bara äta den för att gå ner i vikt är irrelevant eftersom kroppen i slutändan inte skulle överleva.


Mango =
är rik på flera grupper av antioxidanter, betakaroten, C-vitan och kalium. Den innehåller rikligt med karoten som omvandlas till A-vitamin i kroppen. A-vitamin i sig är bra för synen, skelettet, huden slemhinnorna och immunförsvaret. Antioxidanten C-vitamin som också finns i mango är bra för hud, tänder, händer skelett men den stärker också blodkärl. Läs mer här: http://www.goforlife.se/produkter/torkad_mango

Äpple = innehåller mycket fibrer och flavonoider. Flavonoiderna kallas ibland för Vitamin P. Här kan du lära dig allt om Vitamin P: http://www.naturligtomhalsa.se/parser.php?did=805:252

Att handskas med problem

Det kan handla om allt från mindre relationsproblem till val om utbildning i höst.  Du går runt och oroar dig och mår dåligt för att du aldrig hinner träna eller för att du just insett att du inte kommer få MVG i kursen som man hade hoppats på. Oavsett vad du går och grubblar på och deppar över är det viktigt att ta itu med det som stör dig. Du har säkert varit med om att problemen bara byggs på, precis som läxböckerna bildar ett torn på ditt skrivbord vilket leder till att du har så många ”problem” som du går och stör dig på att du inte vet i vilken ände du ska börja. Och att handskas med problem oavsett vad det handlar om är inte lätt. Man grubblar och grubblar, diskuterar och analyserar, vänder ut och in på problemen och inser till slut att man är precis på samma punkt som man var vid när man startade.


Jag satt med två vänner igår då tanken slog mig. Vi sitter och diskuterar saker som tynger ner oss och försöker tillsammans komma på lösningar och alternativ på dessa.  Tillslut slår mig tanken att vi faktiskt inte kommer fram till något bra alternativ som löser problemet. Om det handlar om mindre problem som faktiskt går att greppa, t.ex. Att man tycker att man inte får tid över till att träna så kan det nog i det flesta fallen finnas lösningar på dessa problem. Men handlar det om mer komplexa problem som relationer och livssituationer är situationen inte lika enkel längre.


Det är väldigt viktigt att våga ta upp det som tynger en, exempelvis med kompisar eller föräldrar eller någon annan person som lyssnar och du litar på. Men vid många tillfällen i livet kommer du antagligen att möta samma problem som vi gjorde igår. Hur vi än vrider och vänder på problemet finns ingen superbralösning på det hela, inser vi.  Och att inte kunna släppa det som man absolut inte vill eller har tid att gå runt och grubbla på är jobbigt, och är om något en riktig energitjuv.


Vi kom inte fram till en lösning på problemet, men däremot insåg vi vikten av att ha perspektiv på saker.  Att sätta sina egna problem i jämförelse med annat kan få en att ändra synsätt och inse att det faktiskt finns värre saker i livet. Något att tänka på kära vänner.  Och som min nya favoritpenna säger: ”Chilla, allt ordnar sig”, är kanske ett motto att lyssna till oftare. / Fit for life 


Bra tips på länkar dit du kan vända dig om du behöver hjälp med dina problem:


http://www.mentor.se/

 

Här kan du skaffa dig en mentor om du känner att du inte vill dela dina problem med exempelvis dina föräldrar.

http://www.umo.se/
Ungodomsmottagningen har mottagningar i hela landet där du kan boka gratis besök hos kuratorer

Klättring

Klättring är en ganska så ovanlig träningsform, på senaste tiden har den blivit allt vanligare i Sverige. Det är en väldigt bra träningsform som lägger stor fokus på överkropp. Man kan gå med i en förening och på så vis få tillgång till anläggning och utrustning. Priset skiljer sig ganska rejält från gym och andra sporter, men samtidigt är det något utan dess like. Det ger inte bara en grym träning utan också sällsynta kickar och kräver en maximal fokusering som man annars inte upplever på till exempel gymmet.

 

Det finns alltid olika nivåer att besegra, på så sätt så kan man lätt sätta upp en plan utefter de mål man i slutändan har att uppfylla. Väggarna man klättrar på skiljer sig rejält från varandra, det finns raka väggar, vissa som lutar och sedan de som är byggda utefter strukturen av ett berg. Om man kommit långt i sin klättring så kan man till och med ge sig på väggar som har partier där man klättrar upp och ner. När man klättrar finns det alltid olika färger som symboliserar olika svårighetsnivåer. Det blir betydligt svårare om man väljer att följa endast en färg och endast använder den färgen hela vägen upp.

 

Det finns också något inom klättring som kallas Bouldering, det innebär att man klättrar utan utrustning och då är väggarna aldrig högre än 5 meter. Denna sort kräver mer ansträngning och man bör ha klättrat en del innan man ger sig på denna. Men som i vanlig klättring så finns det även här olika svårhetsgrader.

 

Jag uppmanar er alla att iaf prova klättning någon gång. Det är en härlig upplevelse och känslan är obeskrivlig!

 

BOULDERING

 

Frukost

Hej! Igår hade jag en sån dag då kroppen inte hängde med hjärnan. Jag tappade saker, gick bokstavligt in i en vägg med min tumme!!! Och på morgonen när jag skulle göra frukost (omelett) så knäckte jag ägget så hårt att allt bara ramlade ner i pannan, ja, innehållet samt skalet. Bara att börja om på ny kula alltså. Lite försiktigare nästa gång blev resultatet detta. /T, fit for life





PANIK! PANIK! PANIK! Alla hjärtans dag.

Varje år den 14 februari är det många som träffas för en middag med sin partner eller med en ny kärlek. Det finns till och med de som åker iväg på en weekend. Men för andra är det en pina, det är en dag då många inser att de är ensamma, de har ingen att äta middag med, dela choklad med eller få blommor av. Många känner press just denna dag, det är mycket som står på spel. Förväntningar att leva upp till, den rätta presenten skall köpas, stämningen skall va på topp och så vidare.

 

Hur kan denna dag upplevas så olika från människa till människa? Varför kan man inte se alla hjärtans dag som en helt vanlig dag med lite mer kärlek och omtanke i luften? Räcker det inte bara med att man påminner sig själv om att man har människor omkring sig som man älskar och bryr sig om och visar det just denna dag? Detta betyder nödvändigtvis inte att man måste gå och köpa present till alla sina vänner eller partner. Det räcker med att ett sms, en extra lång kram, eller ett telefonsamtal för att visa att du bryr dig om personen. Det är tanken som räknas!

 

Idag är dagen då alla restauranger i stan är fullbokade. Det har blivit en dag där pengar måste spenderas. Mycket kretsar kring materiella ting och vi kan tycka att mer fokus borde läggas på alla omkring dig och inte bara på en enstaka person. Om killen du dejtar inte bjuder ut dig eller dissar dig denna dag är de inte hela världen. Ta det lugnt och se det inte som jordens undergång, skämt å sido. Den 14 februari är bara ett datum – glöm inte det! Att du istället spenderar dagen med en nära vän eller med din familj betyder inte att du behöver gömma dig under täcket och tycka synd om dig själv. Det finns som tur är 364 dagar till på året som du kan spendera åt romantik. Bra va?

 

Sprid omtanke vänner / Fit for LOVE (364 dagar om året iaf)

                       

Tänk positivt!



Arla har fattat grejen. Mer sånt på mjölkpaketen tack! / Fit for life

Gainomax Bars

Gainomax har många olika produkter för dig som idrottar. Det man främst kommer att tänka på är kanske deras återhämtningsdrycker. Nyligen lanserade Gainomax även en proteinbar, utöver den energibaren som fanns i sortimentet. Jag läste i ett test i en träningstidning där olika proteinbars jämfördes att den fick bra betyg, och den skulle tydligen vara riktigt god. Var såklart därför tvungen att testa. Jag provade Gainomax Protein bar med toffe smak. Johanna provade deras energybar med chokladsmak.

Proteinbar:

Baren har en mjuk konsistens med ett högt proteininnehåll och passar utmärkt efter träning eller som ett proteinrikt mellanmål. Tillskillnad från energibaren som helst skall ätas före eller under träning passar denna bar bättre direkt efter träning. Baren innehåller 20 gram protein. Jag har provat många olika bars men ingen som denna. Den var härligt mjuk och smaken var riktigt bra. Inga konstiga eftersmaker som jag upplevt hos andra märken. Jag är nyfken på att prova de två andra smakerna - apelsinchokad och blåbär med yoghurt.

Energybar:

Energybaren är en yoghurttäckt muslibar och finns i hallon och chokladsmak. Produkten innehåller en tredjedel av det dagliga rekommenderade fiberintaget. Ett smart mellanmål för den aktiva kvinnan eller mannen. Per bar innehåller den 7 gram protein. Jag smakade denna bar också. Svårt att jämföra två helt olika barer. Men jämför vi bara smak och konsistens var proteinbaren så mycket godare, enligt mig. Jag kommer nog inte att köpa deraas energibar. Då tror jag att man lika gärna kan köpa en frukt eller nötter istället. Billigare och godare!


/Fit for life!

Att hamna i en obekväm situation

Det började med att ni du skulle hem till honom och kolla på film. Han är ett par år äldre än dig, till och med lika gammal som äldsta bror.  Du blev väldigt glad av sms:et som löd: ” Hej snygging, det var kul att träffa dig i fredags, ska du komma förbi och softa och kolla på film ikväll?”

Du har träffat killen ute vid ett tillfälle där alkohol var inblandat. Ni träffades i rökrutan och dansade intimt innan ni skiljdes åt och bytte nummer.

Hur går du tillväga när du får ett sådant sms? Kanske..

1.       Hoppar du av glädje och springer ner till duschen och börjar fixa dig i all hast och du skickar ett JA, 
          med många smilisar och utopstecken.


2.       Svarar du något i stil med: ” kanske någon annan dag under andra omständigheter”


3.       Svarar du med ett tveksamt: ”har lite plugg att göra ikväll, vet inte om jag hinner färdigt”


4.       Funderar innan du svarar: ”Har faktiskt inget inplanerat ikväll, vad sägs om en fika istället?”


Att hamna i obekväma situationer gör vi ofta. Det kan hända var som helst beroende på i vilka sammanhang just du känner dig obekväm.  Det vi vill ta upp i detta inlägg är hur man skall agera i en situation som kan upplevas obekväm och hur du kan gå tillväga. Det första du måste veta är att det finns flera alternativ även om personen i fråga bara nämnt ett förslag. Kanske vill du träffa personen, men inte privat hemma hos honom.  Därför är det bra att ha ett öppnare synsätt då du själv lättare kan vara med och påverka situationen och göra det du vill. Bara för att han vill att du ska komma hem och kolla film, betyder inte det att det är det enda alternativet.  Ett öppnare synsätt skulle kunna betyda att du inte bara har alternativen:” Ja”, ”Nej” eller ”Kanske” som svar på frågan. Du kan faktiskt komma med ett annat förslag som känns tryggare och mer rätt för dig. Om personen i fråga inte alls nappar på ditt förslag bör du kanske tänka om och faktiskt läsa mellan raderna att det kanske bara var en sak han ville.


Väljer du att åka dit kan du hamna i ett jobbigt läge. Kvällen har varit stel och ni har inte mycket gemensamt förutom de flottiga chipsen ni sitter och tuggar i er. Du börjar ångra att du ens svarade på hans sms. Han var inte alls som du mindes och verkar inte ett dugg intresserad av dig.  Nära som ni sitter känner du att han flyttar närmre och sätter handen på ditt lår. Du var mycket väl medveten om att detta skulle hända men helt plötsligt känner du dig inte alls bekväm. Ni är ensamma, han är äldre och du vill inte framstå som en liten flicka som springer hem. Därför låter du det fortgå och ni hamnar till slut i sängen…


Om vi går tillbaka till sms:et och utgår från att du hade svarat med alternativ nr 1 kan vi anta att du var medveten om vad som kunde hända och kände dig någorlunda okej och tog risken.  Eller så hade du inte alls tänkt att detta skulle hända. Hur som helst. Hur ska du agera i en sådan situation när du faktiskt inte vill? Hur vågar man säga nej?


Det är viktigt att komma ihåg att du har en egen vilja! I såna här situationer är du och din vilja prio nr 1. Hur du än inte vill uppfattas som mesig inför honom måste stå upp för dig själv. Tänk efter - Är du inte riktigt mesig om du går emot din egen vilja och följer någon annans? Var egoistisk i sådana sammanhang.  I längden kommer det alltid vara till din vinst.


Vi vågar! Gör ni? / Fit for life. Johanna och Therese som nu skall gå på lunch



 

Veckans frukost

Ledig onsdag. Pigg som man är vaknade jag redan vid 8, men valde att stanna lite i sängen. Satte på radion i mobilen och lyssnade på NRJ. Morgonens wake-up call gick i repris och vilken bra morgon jag fick. Att få skratta redan innan man hunnit stiga upp ur sängen är en skön känsla.

Min frukost bestod av två knäckebröd med smör och varsitt skivat ägg på samt kaffe och en halv grapefrukt. Åh vad gott det var med ägg på mackorna. Jag tycker ofta det tar för lång tid att koka ägg, antagligen därför jag äter det så sällan. Veckans frukosttips blir denna vecka alltså mina smarriga mackor. Någon som har ett annat roligt frukosttips med ägg? Snart bär det av mot gymmet för min del, innan det blir dags för jobb. / Fit for life


Att göra eller att inte göra - Det är frågan.

Så roligt att vi har många nya läsare. Tänk vad facebook är bra ibland! Hoppas ni gillar vår blogg. Varmt välkommna hur som helst.

Jag är inne i en period med hur mycket som helst att göra. Fast ändå inte. Känner ni igen er? Inget är brådskande. Men sätter man inte igång nu så sitter man rent ut sagt i skiten om några veckor vilket man är mycket väl medveten om. Ändå så gör man ibland inget åt saken. Tänk vad livet ska vara komplicerat ibland. Känns som att jag springer runt på ärenden hela tiden. Men ändå tar det aldrig slut. Förra veckan kommer jag inte ihåg hur många gånger jag sprang till banken. Denna vecka händer mycket (förhoppningsvis mer trevliga saker än bankärenden). Jag skall fira min vän Johanna, som också skriver på bloggen, samt hennes bror med många vänner till helgen. Min fina bästa vän som inte bor i Stockholm kommer även hem eftersom hon har sportlov. Det blir även jobb på onsdag, torsdag och lördag. Veckan kommer att avslutas med restuarang med två vänner. Har en superbra vecka framför mig.

När jag har mycket att göra så försöker jag att ta tag i saker och ting, nu syftar jag mest på tråkiga måste göra-saker. Ett av mina nyårslöften var just att bli med strukturerad och att sluta skjuta upp saker. Därför har jag börjat skriva upp det som jag vet att jag behöver göra. Känns väldigt töntigt måste jag erkänna, och tro det eller ej - det funkar ju super!

Att skriva upp saker man går och ältar eller tänker på att man verkligen borde göra, lättar i alla fall mitt sinne. Har man det nerskrivet på ett papper eller i en kalender behöver man dessutom inte gå runt och oroa sig att man ska glömma bort att göra det. Sen är det också lätt att få en översikt och förhoppningsvis känna sig mindre stressad. Hur gör ni läsare när ni har mycket att göra? Kom med tips! Använder ni kalender eller kommer ni ihåg allt i huvudet? / Fitforlife
                                                

                                           Såhär såg slutet på förra veckans planering ut




Fast ni som känner mig väl, vet att det här är Therese i ett nötskal. Tyvärr.

Redo för nya tag!

Minns ni mitt inlägg om förkylning? Jag har sakta nog börjat bli av med förkylningen. Hoppas jag. Detta betyder 2 hela veckor som jag varit utan träning. Känner verkligen att jag har mindre energi när jag inte får träna. Imorgon blir det träning, wohoo! Nästa vecka hoppas jag också kunna publicera ett spännande träningsinlägg. Ska dock ta det lite lugnt i början av veckan, bara för att känna hur kroppen mår. Dessa dagar som snuvig har jag nog tröstat mig med för mycket godis - vilket jag hört  skall vara dåligt när man har en infektion eller virus i kroppen eftersom bacillerna gottar sig i sockret. Hur som helst påskyndar inte en godis läkningen, åtminstonde inte fysiskt. Trots min brist på energi har jag varit på bra humör. Har haft många fina stunder denna vecka. Och väldigt många koppar kaffe som piggat upp. 
Med detta så säger vi från Fit for life tack för denna vecka. Hoppas ni haft en underbar vecka med många skratt.

                                                                Såhär glad har jag varit!


Veckans mellanmål



Denna gröna fina sak är min nya favorit! Perfekt som mellanmål. Avokado är en superfrukt med mycket vitaminer och mineraler, samt bra fetter och antioxidanter. Avokado innehåller ganska mycket fett, dock enkelomättat som bl.a. kan bidra att sänka den dåliga kolestrolhalten. Ett minus är att avokado är förhållandevist dyrt. Frukterna är oftast inte heller helt mogna när man köper dom. Vill man att de ska mogna snabbare kan man låta avokadon ligga i rumstemperatur med äpplen som påskyndar avokadons mognadsprocess.  


Visste ni att svenskar är riktiga storkonsumenter av avokadon?
Vi äter näst mest i hela Europa, efter danskarna.


Förutom att hacka ned avokado i sallad och äta till maten går avokado utmärkt att mosa för att ersätta smöret på mackan. Jättenyttigt och gott. Toppar du mackan med lite salt lovar jag att du inte blir besviken. En personlig favorit är havreknäcke med avokadoskivor, och självklart toppat med en nypa salt. Denna supermacka brukar göra att jag känner mig riktigt fit for life!

Att vara kär i en idol? Hur blir man tillsammans?

Kollade lite fakta om hur det är att just va kär i en idol. Och hittade ett bra utrag från vårdguiden. Som löd såhär:  


"Kär i en idol: Många blir kära i en filmstjärna eller popstjärna i de tidiga tonåren. På så sätt kan man utforska kärlekskänslorna utan att behöva ta i tu med dem på riktigt utan att vara rädd för att bli avvisad. Kärleken till en idol kan vara lika allvarlig som kärleken till en kamrat och precis lika jobbig som en obesvarad kärlek till någon i ens närhet. Med tiden brukar förälskelsen gå över och den förälskade blir istället intresserad av personer som finns i närheten."


Sen hittade jag också ett jättegulligt inlägg i kategorin "sex och relationer". De gör verkligen allt för att vi ska må bra. Länkar till det nedanför. De skriver om olika sorts förhållanden, tyckte de var lite roligt att vårdguiden till och med tar upp sådanna saker. De ger till och med tips, och förslag!!! Kolla in det.


LÄNKEN:


http://www.vardguiden.se/Tema/Sex-och-samlevnad/Relationer/Hur-blir-man-tillsammans/


Intervallöpning

Det finns flera olika sorters löpträning att prova på och jag kan nästan lova att det finns en för alla. Ett tips är att man testar sig fram och i sin tur hittar man sin egen favorit. Klassikern att bara jogga kan få många att lätt ge upp eftersom man lätt tröttnar. Då är det bättre att variera med en annan form. Idag hade jag tänkt skriva lite om intervallträning som är en av mina favoriter i spåret. Intervallträning är den sorten som bevisat ger väldigt bra resultat. Begreppet intervall betyder att man springer snabbt ett tag för att sedan jogga lugnt, och dessa upprepas under en viss tid och sträcka.


Hur går det till?


Man börjar med att springa snabbt, vi antar att vi springer fort 200 meter och sedan jogga lugnt i en sträcka som motsvarar halva den snabba sträckan, dvs. 100 meter. Hur mäter man sträckan? Jo man kan mäta sträckan via tid, puls eller avstånd.


Varför är intervallträning så effektiv?


När man intervalltränar så tränar man både ork och kondition samt att fettförbränningen trimmas rejält. Målet med intervallträning är att man ska förbättra styrkan, snabbheten och uthålligheten. Och allt detta under ett och samma träningspass. Ja ni förstår därför effektiviteten i det hela. Sådär, de var lite om intervaller, bara att ta på er joggingskor, vantar, underställ och glöm för guds skull inte mössan. Lycka till! /fitforlife



Fyll inte livet med dagar. Fyll dagarna med liv.

Åh, äntligen fredag. Gårdagen spenderades med två av mina finaste vänner. Vi hade även sällskap av två flaskor vin, ost med kex och nötter. Vardagslyx! Jag älskar att umgås med mina vänner och pratat om allt och inget. När vardagarna rullar förbi i all hast tycker jag att det är svårt att avsätta tid åt att träffa vänner och hitta på något vad som vanligtvis blir en helgaktivitet. Men att dricka vin på en torsdag istället för på helgen är dubbelt så mysigt! Bara för att.. Nu har min helg blivit en dag längre. Som rubriken säger - Fyll inte livet med dagar. Fyll dagarna med liv.  /  T

Hitta din egentid

Hej kompisar!

Jag är ibland hur dålig som helst på att bara inte göra någonting. Och att inte göra någonting är i min värld att sitta i soffan och bara ta det lugnt, bläddra i en tidning osv. Att ha mer sådan tid för mig själv var ett av mina nyårslöften och jag har faktiskt gjort framsteg på den fronten. Jag tror dock att det är jätteviktigt att hitta tid för sig själv, som en mental paus. För er som känner att ni sällan tar er sådana avkopplande stunder - se till att göra det. Ett tips är att befinna sig på ett ställe utanför sitt hem. Om det nu skulle kunna vara hemma hos en kompis, på biblioteket eller  i simhallen är upp till dig. Jag har hittat det perfekta tillfället. På onsdagar jobbar jag som barnvakt, och när barnet har somnat har jag ca 1,5-2 timmar för mig själv. Hade jag varit hemma hade jag nog haft svårt att koppla av. Men att vara ensam i en främmande lägenhet innebär att jag inte har så mycket att göra, förutom att ägna tid åt mig själv.


Igår gjorde jag en stor kopp te, bläddrade i en tidning och kurade ihop mig under en luddig filt. Fick väl sitta där i 30 min innan lilla busungen vaknade.. Lyckades hur som helst varva ner. Viktigt att göra ibland, för att inte brytas ned och må dåligt av stress.

Ta hand om er! /T


YOU ARE AWSOME!



RSS 2.0