Intervallöpning

Det finns flera olika sorters löpträning att prova på och jag kan nästan lova att det finns en för alla. Ett tips är att man testar sig fram och i sin tur hittar man sin egen favorit. Klassikern att bara jogga kan få många att lätt ge upp eftersom man lätt tröttnar. Då är det bättre att variera med en annan form. Idag hade jag tänkt skriva lite om intervallträning som är en av mina favoriter i spåret. Intervallträning är den sorten som bevisat ger väldigt bra resultat. Begreppet intervall betyder att man springer snabbt ett tag för att sedan jogga lugnt, och dessa upprepas under en viss tid och sträcka.


Hur går det till?


Man börjar med att springa snabbt, vi antar att vi springer fort 200 meter och sedan jogga lugnt i en sträcka som motsvarar halva den snabba sträckan, dvs. 100 meter. Hur mäter man sträckan? Jo man kan mäta sträckan via tid, puls eller avstånd.


Varför är intervallträning så effektiv?


När man intervalltränar så tränar man både ork och kondition samt att fettförbränningen trimmas rejält. Målet med intervallträning är att man ska förbättra styrkan, snabbheten och uthålligheten. Och allt detta under ett och samma träningspass. Ja ni förstår därför effektiviteten i det hela. Sådär, de var lite om intervaller, bara att ta på er joggingskor, vantar, underställ och glöm för guds skull inte mössan. Lycka till! /fitforlife





Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0