Klättring

Klättring är en ganska så ovanlig träningsform, på senaste tiden har den blivit allt vanligare i Sverige. Det är en väldigt bra träningsform som lägger stor fokus på överkropp. Man kan gå med i en förening och på så vis få tillgång till anläggning och utrustning. Priset skiljer sig ganska rejält från gym och andra sporter, men samtidigt är det något utan dess like. Det ger inte bara en grym träning utan också sällsynta kickar och kräver en maximal fokusering som man annars inte upplever på till exempel gymmet.

 

Det finns alltid olika nivåer att besegra, på så sätt så kan man lätt sätta upp en plan utefter de mål man i slutändan har att uppfylla. Väggarna man klättrar på skiljer sig rejält från varandra, det finns raka väggar, vissa som lutar och sedan de som är byggda utefter strukturen av ett berg. Om man kommit långt i sin klättring så kan man till och med ge sig på väggar som har partier där man klättrar upp och ner. När man klättrar finns det alltid olika färger som symboliserar olika svårighetsnivåer. Det blir betydligt svårare om man väljer att följa endast en färg och endast använder den färgen hela vägen upp.

 

Det finns också något inom klättring som kallas Bouldering, det innebär att man klättrar utan utrustning och då är väggarna aldrig högre än 5 meter. Denna sort kräver mer ansträngning och man bör ha klättrat en del innan man ger sig på denna. Men som i vanlig klättring så finns det även här olika svårhetsgrader.

 

Jag uppmanar er alla att iaf prova klättning någon gång. Det är en härlig upplevelse och känslan är obeskrivlig!

 

BOULDERING

 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0