6 tips för att motverka och lindra trötthet

1. Motionera

Och då pratar vi motion i lagom dos, några gånger i veckan. Överträning kan göra dig trött.  Motionen kan ge psyket en viktig paus från vardagen och ger dig förhoppningsvis ny energi.

 

2. God kost

Du kanske äter nyttigt. Ingen skräpmat och mycket grönsaker och fullkorn. Men det är också viktigt att äta regelbundet. Kanske är du trött för att du har lågt blodsocker för att det har gått många timmar sedan du senast åt?

 

3. Sömn

Många sover bara 5-6 timmar per natt. Prioritera nattsömnen. Människor som har problem med insomning – ge inte upp! Det kan ta tid men det går att öva. Och övning tar tid. Rent generellt behöver en normal vuxen minst 7-8 timmar sömn per natt.

 

4. Pauser

Inte konstigt att du blir trött om du kör på i 190 knyck dagarna i ända. Hitta små pauser och tillfällen då du kan koppla av. Gå till biblioteket, hitta en intressant bok och slå dig ner i en fotölj?

 

5. Samtal

Våga prata med dina vänner  om du har något problem, att bära på allting själv kan bli tungt och oron och nedstämdheten kan få dig att känna dig trött. Lätta på hjärtat ibland.

 

6. Stress

Stressen kan ofta vara en stor bov i dramat. Att under en lång tid vara stressad påverkar inte bara kroppen psykiskt utan även psykiskt.  Ett klassiskt men något underskattat tips är massage. Axel, rygg eller kanske ansiktet. Viktigast är att du kan slappna av och bara känna efter. Be din kompis att massera och turas om.



Fit for life!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0