Veckans mellanmål

Veckans mellanmål går till min stora favorit i kylskåpet, ägg! Ägg innehåller massor av de livsviktiga näringsämnena som kroppen behöver. Ägg är en rik källa till protein, A-vitamin, D-Vitamin, E-vitamin, riboflavin, folsyra, B6-Vitamin, B12-Vitamin, kolin, järn, kalcium, forsfor och kalium. Överkurs? Jag tycker bara att det är nödvändig fakta som kan få oss att välja mat med tanke och omsorg. Ägg innehåller också höga halter kolesterol, men om man äter ägg i rimliga mängder så ökar de inte kolesterolhalten. Det är också svårt att tröttna på ägg eftersom det finns så många olika sätt att tillaga dem på. Man kan koka, steka och göra röror. De passar också utmärkt till sallad och vissa maträtter. Det var mycket om ägg!



Seså! Det är bara att sätta på plattan och koka er ett ägg, perfek några timmar efter middagen!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0