5 tips för ett bättre 2012

Hej!
Har suttit och funderat över det nya året. Gjort en slags utvärdering av mig själv. Gör det du med!Ta dig tid en kväll, sätt dig ner och fundera över vad du kan göra för att må bättre detta år. Här nedan kommer 5 punkter vi tror är viktiga för alla och det nya året.

1. Tillåt dig själv att vara lycklig! Lycka är på något sätt ett val. Ofta fastnar man i gamla invanda mönster. Man går och stampar i samma vardag, istället för att följa sitt hjärta och faktist välja saker i vardagen som gör en glad.


2. Håll kontakten med vänner. Känner du igen dig? Andra saker tar upp för mycket tid och gamla, men även nya bekantskaper rinner ut i sanden. Lite ansträngning och tid är egentligen det enda som krävs.


3. Våga uttrycka känslor och åsikter. Visst kan det vara bra att hålla god min, men ibland är det viktigt att berätta vad man känner och tycker. Att uttrycka känslor till exempelvis vänner och familj är ofta något som glöms bort och inte hinns med i vardagsstressen. Tillåt dig att ta tid för detta! Den där Voltaire var en klok man:

"Den som inte kan hata kan inte heller älska" - Voltaire


4. Ta det lugnt! Timmar framför läxhögen är viktigt, men livet är långt. Låt inte jobb/skola ta upp hela din fritid. Att må bra är minst lika viktigt för karriären. Ta hand om dig själv!


5. Lev det liv du vill. Våga följa dina drömmar. Ofta är man rädd vad folk ska tycka och tänka. Skrämmande nog är detta något som många ångrar när de ligger på dödsbädden. Kanske värt att fundera över?


Har du läsare något annat nyårslöfte att dela med dig av? Kommentera gärna!

/ Take care!




Kommentarer
Julia

Fint! Speciellt ettan och femman. Själv har jag bestämt mig för att våga mer!

2012-01-16 @ 10:37:52


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0